Lindsay Lohan-životopis

22. července 2007 v 12:17 |  Lindsay Lohan

Lindsay Morgan Lohan

Datum narození:02.07.1986
Místo narození:New York, USA
Znamení: Rak
Životopis:Lindsay se před kameru dostala už ve svých třech letech díky učinkování v reklamách (Pizza Hut, Calvin Klein Kids...).V roce 1996 se objevila v soap opeře ANOTHER WORLD, která byla v USA vysílána a natáčena od roku 1964 s přestávkami až do roku 2003.
První role a hned dvojrole - Lindsay zde hrála obě dvojčata, které se navzájem neznají díky rozvodu rodičů. Díky finančnímu úspěchu tohoto filmu (66 milionů v kinech a dalších 30 na půjčovném) s ní Disney podepsal smlouvu na tři filmy.
Poté se Lindsay vrátila k televizi, teď však už pod hlavičkou Walta Disneyho. První počin byl LIFE-SIZE z roku 2000, kde hraje osiřelou dívku, která se pokusí vrátit k životu svou mrtvou matku, ale místo ní ožíví panenku. Ve stejném roce se objevila v pilotním díle show Bette Midlerové, nazvaném BETTE. Televizní učínkování pokračovalo o dva roky později v NAJDĚTE STOPU vyprávějící příběh o novinářce školních novin, jenž objeví nesrovnalosti kolem odchodu jejího učitele.

O rok později, 2003 se představuje v remaku komedie o výměně těl mezi matkou (Jamie Lee Curtis) a dcerou, MEZI NÁMI DĚVČATY. S nadšenými recenzemi, 11O miliony na kontě a řadou cen lze mluvit o úspěchu. Současně vychází její debutové album Speak . Rok 2004, Lindsay se stěhuje do L.A. a natáčí ZPOVĚĎ KRÁLOVNY STŘEDNÍ ŠKOLY, ve kterém se její hrdinka Lola musí smířit se ztrátou kulturní nabídky velkoměsta, kvůli stěhování rodiny na předměstí.
O rok později, 2003 se představuje v remaku komedie o výměně těl mezi matkou (Jamie Lee Curtis) a dcerou, MEZI NÁMI DĚVČATY. S nadšenými recenzemi, 11O miliony na kontě a řadou cen lze mluvit o úspěchu. Současně vychází její debutové album Speak . Rok 2004, Lindsay se stěhuje do L.A. a natáčí ZPOVĚĎ KRÁLOVNY STŘEDNÍ ŠKOLY, ve kterém se její hrdinka Lola musí smířit se ztrátou kulturní nabídky velkoměsta, kvůli stěhování rodiny na předměstí.

Do konce roku Lindsay ještě stihla natočit s režisérkou Mark Watersovou PROTIVNÝ SPROSTÝ HOLKY podle knihy psycholožky Rosalindy Wisemanové, která studovala chování studentů na středních školách. Na MTV Awards tento snímek opravdu zabodoval a pro Lindsay to znamenalo dvě ceny. Původní sestřih filmu byl MPAA "oceněn" ratingem R a tak z filmu musely zmizet některé gagy a dvojsmyslné narážky. Nejen kvůli tržbám, ale také kvůli Lindsaině image. Z těchto důvodů také odmítla i rozhovor pro časopis Playboy.
Filmografie:
2008Best Time of Our Lives, The ...Caitlin
2007Woman of No Importance, A ...
2007Speechless ...Sara
2007Georgia Rule ...Rachel
2007Chapter 27 ...Jude
2006Zítra nehrajeme! (Prairie Home Companion, A) ...Lola Johnson
2006Just My Luck ...Ashley Albright
2006Atentát v Ambassadoru (Bobby) ...Diane
2005Herbie Fully Loaded ...Maggie Peyton
2004Protivný sprostý holky (Mean Girls) ...Cady Heron
2004Zpověď královny střední školy (Confessions of a Teenage Drama Queen) ...Mary Elizabeth Cep/Lola
2003Mezi námi děvčaty (Freaky Friday) ...Anna Coleman
2002Get a Clue ...Lexy Gold
2000Life-Size ...Casey Stuart
2000Bette ...Rose #1 (2000)
1998Past na rodiče (The Parent Trap) ...Hallie Parker/Annie James
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama